Ransomware

Herstel van cybercrime

Een aanval van cybercrime heeft bijna altijd dataverlies tot gevolg. Wij kunnen de schade voor u beperken en zorgen dat u beter beschermd bent.

Meer over Ransomware

Ransomware

Ransomware is tegenwoordig een van de grootste bedreigingen voor internationale bedrijven. Traditionele anti malware- en anti virus software zijn niet meer voldoende om je bedrijf goed te beschermen. Een ransomware-aanval kan een organisatie binnen enkele minuten platleggen, waardoor deze geen toegang meer heeft tot belangrijke gegevens.

Cybercriminelen weten dit en eisen steeds grotere bedragen om de gegevens weer te ontsleutelen. Elk besturingssysteem kan tegenwoordig worden geïnfecteerd met ransomware, van Linux tot Microsoft-besturingssysteem en zelfs Mac OS is niet veilig tegen deze aanvallen.

Bescherming tegen ransomware is dus een belangrijk aspect van cyberbeveiliging voor alle gebruikers anno nu en het aantal gevallen van ransomware neemt vandaag de dag nog steeds toe.

Exchange Consultants kan helpen. Onze experts op het gebied van Ransomware Data Recovery staan ​​voor je klaar en hebben uitgebreide ervaring met het helpen van bedrijven bij een reeks cyberdreigingen.

Gehackt?

Ben je slachtoffer geworden van een ransomware aanval? Neem dan onmiddellijk contact met ons op. Wij kunnen je direct te hulp schieten in dreigende situaties. Of vraag een Ransomware herstel consult aan.

Wat is Ransomware en hoe ga je ermee om

u

Wat is Ransomware

Ransomware is een type malware dat gevoelige gegevens en bestanden versleutelt waardoor de gegevenseigenaren er geen toegang toe hebben. In sommige gevallen is ransomware beperkt tot een enkele harde schijf of server. In andere gevallen kan het zich over een heel netwerk verspreiden, waarbij terabytes aan bestanden worden versleuteld, wat kan leiden tot een enorm gegevensverlies in de hele organisatie. Meestal vragen cybercriminelen om losgeld dat kan worden betaald in bitcoin of een andere cryptocurrency.

Hoe wordt Ransomware verspreid?

Ransomware wordt verspreid via een reeks veelvoorkomende cyberaanvallen. Meestal zien we Ransomware verspreid via phishing-e-mails. Deze e-mails hebben doorgaans een bijgevoegde firewall die na het downloaden automatisch op je computer wordt uitgevoerd. Zodra het programma uitgevoerd wordt versleutelt deze ransomware de harde schijf van je Mac of pc, en kan het zich in sommige gevallen over de rest van het netwerk verspreiden. Zodra je harde schijf is versleuteld, verschijnt er een losgeld melding waarin je wordt gevraagd om cryptocurrency naar een specifiek wallet-adres te sturen in ruil voor een decoderingssleutel.

N

Ransomware gegevensherstel

Exchange Consultants heeft gespecialiseerde medewerkers met ervaring in cyber security- en cloud projecten voor klanten. Onder andere bieden wij Ransomware Gegevensherstel Service aan.

Ons team staat klaar om je te helpen bij het decoderen van gevoelige gegevens en het herstellen van bestanden die anders onmogelijk weer te gebruiken zijn.

We richten ons op het zo snel mogelijk herstellen van verwijderde en versleutelde bestanden. 

Slachtoffer van Ransomware?

Als je net een Ransomware aanval hebt ondergaan, raadt de politie aan om het losgeld niet te betalen . We raden je dan ook ten zeerste aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij zullen dan met je samenwerken om de organisatie snel weer op de rails te krijgen.

Heb je naast herstel ook hulp nodig bij het verwijderen van Ransomware? Wij kunnen je helpen de controle over je netwerk terug te krijgen en de reeks schadelijke software verwijderen.

Ransomware Stappenplan

Om de gevolgen van schade door Ransomware tegen te gaan hebben wij een gespecialiseerd stappenplan uitgewerkt. Door dit te volgen is de kans het grootst dat we veel van de gegijzelde data weer terug kunnen vinden.

U

Stap 1

Effectbeoordeling en isolatie

Stap 2

Decodering en herstel van bestanden

N

Stap 3

Preventie van ransomware en geleerde lessen

U

1. Inventarisatie

Stap 1 – Ransomware beoordeling en isolatie

We beginnen elke overeenkomst met het nemen van de nodige stappen om te voorkomen dat het ransomware-virus zich verder verspreidt via je netwerken of computers.

Zodra we er zeker van zijn dat je IT-infrastructuur geen verdere risico loopt, gaan we aan de slag om de initiële schade te bepalen, te onderzoeken waar je huidige gegevensback-ups zich bevinden en de gevoeligheid van gecodeerde bestanden in kaart te brengen.

2. Herstel

Stap 2 – Decodering en herstel van bestanden

De tweede stap van ons Ransomware-herstelproces is het decoderen van de meest waardevolle bestanden om je bedrijf weer op het goede spoor te krijgen.

Tijdens deze fase is gegevensherstel onze eerste prioriteit en werken we eraan om zoveel mogelijk te redden.

We beginnen door samen met jou te bepalen welke gegevens het meest waardevol zijn voor je organisatie, en richten ons vervolgens op het herstellen van zoveel mogelijk gegevens.

Ons team van cyber beveiligingsprofessionals maakt gebruik van decoderings tools van wereldklasse die in een groot aantal gevallen kunnen leiden tot gedeeltelijk of zelfs volledig bestandsherstel.

Als je een back-up systeem hebt, zullen we met je samenwerken om waardevolle gegevens te herstellen terwijl we de harde schijven van de computers decoderen.

N

3. Preventie

Stap 3 – Preventie van ransomware en geleerde lessen

Zodra we zoveel mogelijk van je waardevolle gegevens hebben hersteld en je hebben geholpen om de IT-systemen weer volledig werkend te maken, kunnen we je helpen door een cyberbeveiliging programma op te zetten dat de risico’s op een herhaling aanzienlijk verkleint. 

Ons cybercrime trainingsprogramma omvat het trainen van je werknemers om phishing via zowel e-mail als sociale media te voorkomen, evenals het invoeren van cyber beveiligingsmaatregelen om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Houd er rekening mee dat gegevens in veel omstandigheden niet kunnen worden hersteld en dat we hierop geen garanties kunnen geven.

Gehackt?

Ben je slachtoffer geworden van een ransomware aanval? Neem dan onmiddellijk contact met ons op. Wij kunnen je direct te hulp schieten in dreigende situaties. Of vraag een Ransomware herstel consult aan.