Risicoanalyse

IT en ICT in kaart gebracht

Je zakelijke digitale omgeving moet goed beschermd worden tegen cyberaanvallen. Criminelen worden steeds slimmer, maar wij ook.  

Bekijk de Risicoanalyse

Risicoanalyse Stappenplan

Een risicoanalyse door een expert betekent een grote besparing op mogelijk leed. Je bedrijf moet goed kunnen draaien zonder mogelijk oponthoud. Daarom hebben wij van Exchange Consultants een stappenplan bedacht om tot een goed oordeel te komen van de eventuele risico’s en hoe we deze adequaat kunnen oplossen.

U

Stap 1

Inventarisatie

R

Stap 2

Minimale oplossing

Stap 3

Eventuele opties

U

1. Inventarisatie

Stap 1 – Inventarisatie

We beginnen vanzelfsprekend met het in kaart brengen van de huidige situatie. Deze punten zijn essentieel voor een juiste risicoanalyse:

1. Wat zijn de specifieke vereisten, de wensen, en wat is het toekomstperspectief van jou en je bedrijf.

2. Hoe is het op dit moment gesteld met de veiligheid. 

3. Is er een match tussen nummers 1 en 2.

Is er geen goede match dan gaan we over naar nummer Stap 2

R

2. Minimale oplossing

Stap 2 – De minimale oplossing

Bij ons krijg je geen onnodig dure oplossingen en het advies om dure hardware aan te schaffen die je niet nodig hebt. Dit willen we juist voorkomen.

Hoe je hierop kunt vertrouwen?

Wij investeren in langetermijnrelaties met klanten. Je bent voor ons veel meer waard dan alleen de eerste factuur. We gaan je nog jarenlang ondersteunen op het gebied van IT en ICT. 

Waarom zouden we dan je vertrouwen in ons beschadigen door iets aan te raden wat je niet nodig hebt? 

3. Eventuele opties

Stap 3 – Bespreken van eventuele opties

Als laatste stap gaan we de mogelijkheden opperen om nog beter voorbereid te zijn op de toekomst voor wat betreft beveiliging van het netwerk, opslag van data, en optimalisatie van de werkomgeving.

Al ons advies is geheel vrijblijvend. We raden je wel met klem aan het gegeven advies in Stap 2 op te volgen. De eventuele opties en aanvulllingen in Stap 3 zijn slechts suggesties.

Zoals uitgelegd in Stap 2 is het in ons belang je optimaal voor te lichten over de te nemen stappen. Zo investeren we in een jarenlange samenwerking waarin wij je ondersteunen met je IT en ICT uitdagingen.

Nieuwsgierig geworden?

Klaar om je bedrijf digitaal te optimaliseren en zo te investeren in je toekomst? Bel ons en we maken snel een afspraak.